Lyssna på sidan Lyssna

Om panikknappen

Skälet till att vi har en panikknapp, eller "Lämna sidan snabbt"-funktion, är att vissa kan känna sig hotade och övervakade och vill hemlighålla vilka webbplatser de besöker.

Panikknappen tar dig snabbt till en ny hemsida om du känner dig hotad. Denna knapp rensar däremot inte informationen som lagras i datorn utan för att radera historiken måste du rensa ut informationen. Gör detta när du känner dig trygg, om du hamnar i en pressad situation bör du använda panikknappen i första hand.

Dölj ditt besök

När du surfar på webben så sparas viss information i webbläsaren. För att dölja vilka webbsidor du har tittat på kan du radera historik, lagrade sidor och mera i din webbläsare. Det enklaste sättet att göra det på är att rensa din cache.

Hur rensar jag cache?

Det beror helt på vad du har för webbläsare, gå till rensacachen.nu så får du snabbt reda på vilket kortkommando du ska använda för att rensa din cache.

rensacachen.nu Länk till annan webbplats.

Viktigt

När du gjort en rensning kommer det inte att synas vilka sidor du har besökt, men det finns en möjlighet att någon som använder den datorn ofta kan se att en rensning har gjorts.

Panikknappen tar dig snabbt till en ny hemsida, om du känner dig hotad.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: